Nové skladové haly Lindab Optimum vo Voderadoch

S radosťou vám predstavujeme náš najnovší projekt – dve nové skladové haly Lindab Optimum vo Voderadoch. Tento projekt predstavuje nielen technický úspech, ale aj dôkaz našej schopnosti ponúkať zákazníkom komplexné riešenia od návrhu až po realizáciu. Haly sme navrhli a postavili podľa požiadaviek pre spoločnosť EcoCocon, s.r.o. , aby im poskytli optimálny priestor na skladovanie vstupného materiálu pre ich výrobný proces.

Technické špecifikácie a materiály na špičkovej úrovni

Obe haly, každá s rozlohou 972 m², boli navrhnuté tak, aby poskytovali dostatok priestoru pre efektívne uskladnenie materiálov. Pri výstavbe sme použili systém Lindab Optimum, ktorý je tvorený z pozinkovaných tenkostenných  konštrukčných profilov C a Z. Tieto profily sú základom pevnej a stabilnej konštrukcie, ktorá vydrží aj náročné podmienky. Navyše, ich jednoduchá montáž nám umožnila ušetriť čas a náklady na výstavbu, čo sme mohli preniesť ako výhodu pre nášho klienta.

Pre opláštenie a strechu sme zvolili trapézový plech Lindab, ktorý zabezpečuje vynikajúcu ochranu pred vonkajšími vplyvmi, ako je dážď, sneh alebo vietor a zároveň poskytuje estetický charakter stavby. Tento materiál poskytuje halám dlhú životnosť s minimálnymi požiadavkami na údržbu, čo znamená menej starostí a nižšie prevádzkové náklady pre zákazníka.

Celý vnútorný skelet stavby bol opláštený minerálnym sendvičovým panelom Lindab. Toto riešenie vyplývalo z požiadavky zvýšenej požiarnej odolnosti na konštrukciu. Súčasťou projektu boli aj aktívne požiarne klapky, ktoré boli prispôsobené pre túto stavbu. Pre jednoduchšiu dostupnosť na strechu boli nainštalované servisné rebríky.

Dizajn a realizácia na kľúč – bez starostí

Jedným z našich najväčších úspechov pri tomto projekte je fakt, že sme haly dodali investorovi na kľúč. Celý proces – od prvotného návrhu až po finálnu montáž – bol kompletne v našich rukách. Navrhli sme konštrukciu, zvolili materiály a zabezpečili realizáciu priamo na mieste. Týmto spôsobom sme nášmu zákazníkovi ušetrili čas a starosti s koordináciou rôznych dodávateľov.

Naša schopnosť dodávať riešenia na mieru a prispôsobiť sa požiadavkám klienta nám umožňuje zjednodušiť a urýchliť proces výstavby a dodať finálny produkt, ktorý spĺňa všetky očakávania. Klient dostáva presne to, čo potrebuje, a to v dohodnutom časovom harmonograme a rozpočte.

Navrhnite si vlastnú halu cez náš 3D konfigurátor

Prínos Lindab Optimum pre priemyselné stavby

Tieto skladové haly predstavujú dokonalý príklad toho, ako dokážeme využiť naše materiály a systémy na vytvorenie efektívnych priestorov, ktoré sú nielen funkčné, ekonomicky výhodné a estetické.

Výhody, ktoré ponúkajú naše tenkostenné konštrukčné profily Lindab a trapézový plech a sendvičové panely zahrňujú:

  • Rýchlu výstavbu: Modularita a presné systémy umožňujú rýchlu a efektívnu montáž.
  • Odolnosť a nízku údržbu: Použité materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a vyžadujú minimálnu údržbu, čo dlhodobo šetrí náklady.

Ekologická efektívnosť: Aby sme mohli zákazníkom ponúknuť trvalo udržateľné riešenia, všetky časti nášho hodnotového reťazca – nákup, výroba a doprava – musia znížiť využívané zdroje, a tým znížiť emisie oxidu uhličitého

Ekologické a udržateľné riešenia

Náš záväzok k udržateľnosti sa prejavuje nielen v použití materiálov, ktoré sú trvanlivé a odolné, ale aj v našom prístupe k samotnej výstavbe. Snažíme sa minimalizovať odpad a maximalizovať využitie zdrojov. Všetky použité materiály z produkcie Lindab sú plne recyklovateľné, čím prispievame k zníženiu ekologickej stopy našich stavieb. Pre spoločnosť, akou je EcoCocon, s.r.o., ktorá si dáva záležať na ekologickom prístupe k výrobe, toto bolo jedným z rozhodujúcich faktorov.

Záver

Naše nové skladové haly vo Voderadoch sú príkladom toho, ako dokážeme prepojiť naše technické know-how, kvalitné materiály a dôraz na detaily, aby sme vytvorili priestor, ktorý spĺňa všetky potreby zákazníka. Pre spoločnosť EcoCocon, s.r.o. tieto haly znamenajú výrazné zlepšenie v riadení skladových zásob a efektivitu logistických procesov, čo prispieva k ich celkovému úspechu a rastu.

Sme hrdí na to, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu a tešíme sa na ďalšie výzvy, ktoré nám budúcnosť prinesie.

Pozrite si video, ako prebiehala výstavba