Reštaurácia VakVarjú v Budapešti prešla nádhernou rekonštrukciou

Vo februári tohto roku bola v Újbude po takmer 9 mesiacoch rekonštrukcie a rozširovania znovu otvorená reštaurácia VakVarjú Buda s priestorom pre hostí dvesto metrov štvorcových a modernou kuchyňou na sedemdesiatich metroch štvorcových. Spoločnosť, ktorá inštaláciu realizovala, sa pri vývoji ventilačného systému zamerala na dizajn a funkčnosť a aplikovala riešenia Lindab v priestoroch pre hostí, kuchyne a back office.

Čerstvý vzduch v kuchyni

Profesionálny návrh ventilačného systému je v prípade reštaurácie minimálne taký dôležitý, ako návrh jedálneho lístka, a v podstate určuje zážitok hosťa. Jednotky prívodu vzduchu privádzajú do reštaurácie čistý, čerstvý, bezprašný vzduch v správnej teplote. Kým odsávacia jednotka z kuchyne odvádza horúci, vlhký, mastný vzduch a pachy, systém musí zabezpečiť aj dostatočný prívod vzduchu do miestnosti. Realizátor umiestnil do kuchynskej časti reštaurácie vetranú prednú dosku Lindab PKY . Tento výrobok Lindab sa svojím decentným vzhľadom používa na miestach, kde je potrebné odsávať vzduch nad zaveseným podhľadom a je potrebný vhodný voľný prierez na priechod vzduchu.

Reštauračná časť bola okrem iného vybavená estetickým kruhovým dúchadlom Lindab NC 19 s individuálne nastaviteľnými tryskami . Tento produkt je dostupný v mnohých farbách a v okrúhlom a hranatom prevedení. Z predností zariadenia treba okrem individuálnej nastaviteľnosti vyzdvihnúť aj nízku hlučnosť jeho prevádzky a to, že je vhodné aj na horizontálne vyfukovanie ochladzovaného vzduchu. Produkt tak poskytuje vynikajúcu cirkuláciu vzduchu v miestnosti, čo zvyšuje pohodlie hostí.

Okrem toho bol v priestoroch pre hostí nainštalovaný aj štrbinový difúzor Lindab LTD,  dostupný vo viacerých farbách . Medzi štrbinové difúzory, ktoré možno prevádzkovať s minimálnou hlučnosťou a nastaviteľným smerom prúdenia vzduchu, bol okrem tradičného rovného modelu nainštalovaný aj špeciálnejší model s rohovým dizajnom, ladiacim s interiérom reštaurácie. Tento typ štrbinového difúzora je vhodný na vetranie veľkého a malého množstva vzduchu.

Kvalitná akustika pre dokonalý komfort

Produkty Lindab Acoustic sú vysoko uznávané aj v priemysle, keďže vývoj produktov prebieha pomocou moderných technológií založených na presných výpočtoch meraných vo vlastnom akustickom laboratóriu. Projektantom a dodávateľom tak pomáhajú kvalitnými akustickými riešeniami realizovať najtichšie fungujúci ventilačný systém. V Reštaurácii VakVarjú boli pred koncové prvky osadené tlmiče SLU s priemerom 160 mm.

Navrhnite si vlastný protipožiarny systém

Poskytujeme softvérové ​​riešenia a aplikácie, ktoré vám podporia všetku dokumentáciu, kompletné systémové výpočty a rýchly a spoľahlivý výber produktov na základe vašich požiadaviek. Navštívte náš digitálny výpočtový nástroj LindQST, aby ste navrhli dokonalé riešenie požiarnej ochrany podľa vašich potrieb a získali prístup ku všetkej potrebnej dokumentácii.