Úvod

Lindab Acoustic  je naša produktová rada zaoberajúca sa tlmičmi hluku, ktorá ponúka akustické riešenia a presné akustické výpočty pre optimálne vetracie systémy v budovách. Počas niekoľkých desaťročí výskumu a vývoja sme získali rozsiahle znalosti a skúsenosti v oblasti tlmenia zvuku, čím pomáhame našim zákazníkom pri návrhu a realizácii zvukovo izolovaných vzduchotechnických systémov, ktoré prispievajú k vytvoreniu „zdravších“ budov pre ľudí, v ktorých sa im pohodlne žije a pracuje.

Tiché prostredie pre lepší výkon

Zvuk je dôležitou súčasťou nášho pocitu pohodlia. Väčšina ľudí si užíva dobre skomponovanú hudbu alebo upokojujúci zvuk oceánu. Hluk okolia či monotónny zvuk môžu byť naopak pre človeka nepríjemné a môžu spôsobiť aj nemalé zdravotné problémy. Štúdie  tiež ukazujú, že odstránenie hluku je spojené so zvýšenou účinnosťou, dobrým zdravím a znížením stresu.

Tlmenie zvuku pre lepší komfort

V Lindab veríme, že každý má právo na zdravé vnútorné prostredie – vrátane tichých miestností. Vieme, že „hlukovému znečisteniu“ spôsobenému ventilačnými systémami sa dá vyhnúť vhodným výberom produktov a presnými meraniami v okolí budov aj vo vnútri budovy. Preto sú akustika a tlmenie zvuku ústrednou súčasťou nášho sortimentu a výskumných aktivít už roky.

Veda o zvukoch

Pokles tlaku, tlmenie zvuku a hluk ovplyvňujú energetickú účinnosť systému HVAC a to, ako zvuk ovplyvňuje miestnosť. V roku 1999 bolo v dánskom meste Farum založené akustické laboratórium Lindab, ktoré bolo postavené v súlade s normou EN ISO 7235. Laboratórium bolo modernizované v roku 2019 tak, aby vyhovovalo súčasným požiadavkám. Všetky vykonávané testy a merania sa vykonávajú podľa tejto normy a sú kľúčové pre vývoj a zlepšovanie našich produktov. To zaisťuje, že výkon produktov aj príslušné údaje sú spoľahlivé a že sú k dispozícii presné akustické výpočty pre dimenzovanie systému a akustické požiadavky.

Tlmenie zvuku a energetická účinnosť

Naše produkty, systémy a riešenia sú výsledkom seriózneho výskumu a vývoja, kde optimálny vnútorný komfort a energetická účinnosť patria medzi naše najvyššie očakávania. Tlaková strata je významným ukazovateľom celkových prevádzkových nákladov vzduchotechnického systému, preto je dôležitým parametrom pri skúškach a meraniach všetkých našich produktov – vrátane vzduchovodov, armatúr, anemostatov a tlmičov.

Kvalifikácia a dokumentácia

To všetko je výsledkom desaťročí vedomostí a skúseností! Produkty bez presných údajov by neboli vhodné pre kompletné systémové výpočty. Naše tlmiče výfuku majú podrobnú dokumentáciu, technický popis a certifikáty od externého certifikačného orgánu týkajúce sa triedy tesnosti.

Udržatelnosť

Udržateľnosť je pre nás spôsob myslenia a práce. To ovplyvňuje, ako pracujeme so stratégiou Lindab vo všetkých oblastiach. Všetko od nákupov, ktoré robíme, až po dodávky a služby, ktoré ponúkame našim zákazníkom.

Lindab chce prispieť k lepšej klíme, a preto je pre nás dôležitá certifikácia budov. Ponúkame vysoko kvalitné produkty, ktoré pomáhajú stavať udržateľné budovy s príjemnou vnútornou klímou na bývanie a prácu.

Softvér – LindQST

LindQST vám okrem iného pomôže pri výbere správnych vzduchových a vodných produktov, tlmičov a požiarnych klapiek a rýchlo nájde zodpovedajúcu dokumentáciu. Môžete tiež použiť lindQST na nájdenie optimálneho ventilátora pre vás alebo si jednoducho vytvoriť schému zapojenia pomocou vybraného ovládacieho zariadenia pre systém Lindabs Pascal pre ovládanie vnútornej klimatizácie.